Politica de confidentialitate pentru website-ul cezinfo.ro

CEZ Vanzare S.A. (denumita in continuare “CEZ”), societate pe actiuni administrata in sistem dualist, cu sediul in Craiova,  str.  Calea Severinului, nr. 97, etaj 1, judetul Dolj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Dolj sub nr. J16/517/2007, avand Cod Unic de Inregistrare 21349608 prelucreaza datele cu caracter personal furnizate cu ocazia accesarii website-ului cezinfo.ro in conformitate cu dispozitiile legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

In concret, atunci cand vizitati si utilizati functionalitatile website-ul nostru, prelucram o serie de date cu caracter personal care va privesc, asa cum vom descrie in continuare. Va rugam sa cititi cu atentie aceasta politica pentru a afla mai multe informatii despre modul in care va prelucram datele cu caracter personal si ce drepturi aveti.

1. CUM COLECTAM DATELE cu caracter PERSONAL

Datele cu caracter personal prelucrate prin website-ul nostru sunt:

 • furnizate direct de dvs. (de exemplu, cand ne contactati prin intermediul formularelor sau al datelor de contact pe care vi le punem la dispozitie);
 • observate de noi atunci cand navigati pe site-ul nostru web (cookie-uri, IP, etc.).

De asemenea, prin intermediul website-ului pot fi accesate si:

 • platforma My CEZ – in cadrul careia, prin crearea unui cont de utilizator, pot fi vizualizate si gestionate de catre clientii CEZ informatii legate de contractele aferente serviciilor noastre. Detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal in legatura cu platforma My CEZ pot fi gasite separat, in cadrul My CEZ;
 • serviciul de chat, prin intermediul caruia puteti intra in legatura cu un consultant CEZ – detalii despre cum sunt prelucrate datele cu caracter personal in cazul utilizarii acestui serviciu pot fi gasite in nota de informare dedicata, accesibila in cadrul ferestrei de chat.

1.1. Date furnizate de dumneavoastra in mod direct

A. Atunci cand vreti sa fiti partenerul CEZ Vanzare in demersul de vanzare a serviciilor noastre

Aveti posibilitatea, prin intermediul formularului din sectiunea Fii partener CEZ, de a alege sa fiti contactat de catre un reprezentant CEZ in cazul in care doriti sa deveniti partener de afaceri CEZ Vanzare. Astfel, va vom prelucra o serie de date cu caracter personal necesare identificarii si contactarii dumneavoastra (nume si prenume, companie, judetul, adresa de e-mail, numar de telefon), dar si alte informatii pe care alegeti sa ni le transmiteti. Temeiul legal in baza caruia desfasuram aceasta operatiune de prelucrare date este dat de interesul nostru legitim de a lua legatura si negocia direct cu persoanele interesate de o potentiala colaborare cu societatea noastra. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada relatiei contractuale dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

B. In situatia in care solicitati contractarea produselor noastre de energie electrica sau gaze naturale

Venim in intampinarea dumneavostra pentru a va facilita accesul la oferta noastra de produse de energie electrica si gaze naturale, avand posibilitatea de a alege si solicita direct de pe website-ul nostru serviciul potrivit.

Astfel, veti putea completa un formular dedicat prin care sunt solicitate anumite informatii (tipul de client – persoana fizica sau juridica; tipul de serviciu de interes – electricitate sau gaze naturale; judetul; operatorul de distributie; furnizorul curent; categoria de consum).  Vom prelucra aceste date cu caracter personal pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract sau in temeiul interesului nostru legitim, pentru ofertarea produselor si serviciilor CEZ ca urmare a cererii dvs. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada cat sunteti client CEZ Vanzare dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

C. Atunci cand solicitati o oferta in cadrul sectiunii Fotovoltaice

Prin intermediul website-ului nostru va furnizam informatii si consiliere privind utilizarea sistemelor fotovoltaice. In cadrul sectiunii dedicate, aveti posibilitatea de a completa un formular de contact, prin care ne furnizati nume si prenume, adresa de email, numarul de telefon si orasul in care locuiti, astfel incat unul dintre reprezentantii CEZ sa va contacteze pentru a va consilia cu privire la sistemele fotovoltaice si a va transmite oferta CEZ pentru asistenta in acest scop. Vom prelucra aceste date cu caracter personal pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract sau in temeiul interesului nostru legitim, pentru ofertarea produselor si serviciilor CEZ ca urmare a cererii dvs. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada cat sunteti client CEZ Vanzare dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

D. Atunci cand programati online o vizita intr-unul din centrele noastre de relatii cu clientii

Aveti posibilitatea de a programa o intalnire cu un reprezentant CEZ, pentru a beneficia de consultanta cu privire la ofertele si serviciile noastre. In acest sens, este disponibil in website un sistem de rezervare prin care puteti sa alegeti ziua si ora cand doriti sa mergeti in Centrele de Relatii cu Clientii CEZ din resedintele de judet. In cadrul acestui formular sunt solicitate numele si prenumele, adresa de email, ziua, ora si orasul unde se doreste a fi facuta programarea. Prelucram aceste date in temeiul interesului nostru legitim, pentru programarea unei intalniri intre dvs. si unul din consultantii CEZ, ca urmare a cererii dvs. Vom retine aceste date pentru o perioada maxima de 3 ani.

E. Atunci cand ne contactati in orice alt mod

Ne puteti contacta prin intermediul detaliilor puse la dispozitie pe website (prin e-mail sau telefonic). Vom prelucra datele dvs. de contact, precum si alte informatii pe care alegeti sa ni le transmiteti. Prelucram acest date cu caracter personal in baza interesului nostru legitim de a raspunde la intrebarile si solicitarile dvs. Vom retine aceste date pentru o perioada maxima de 3 ani.

F. In cazul in care solicitati abonarea la newsletter pentru a primi comunicari comerciale din partea noastra

Pentru a putea primi comunicari comerciale de interes din partea noastra, CEZ Vanzare va pune la dispozitie un formular dedicat de abonare la newsletter. Prin completarea formularului va prelucram o serie de date cu caracter personal (nume si prenume, adresa de e-mail, localitate, judetul). Mai multe detalii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter  personal in scopul abonarii la newsletter sunt furnizate prin intermediul unei note de informare dedicate, ce poate fi accesata din cadrul formularului de abonare.

G. Atunci cand solicitati o oferta in cadrul sectiunii Termostate

Prin intermediul website-ului nostru va oferim la orice produs de energie electrica sau gaze naturale, un kit complet Cosa (termostat si unitate de control wireless, in rate egale, direct pe factura. In cadrul sectiunii dedicate, aveti posibilitatea de a completa un formular de contact, prin care ne furnizati nume si prenume, adresa de email, numarul de telefon si judetul in care locuiti, astfel incat unul dintre reprezentantii CEZ sa va contacteze pentru a va consilia cu privire la aceasta oferta. Vom prelucra aceste date cu caracter personal pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract sau in temeiul interesului nostru legitim, pentru ofertarea produselor si serviciilor CEZ ca urmare a cererii dvs. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada cat sunteti client CEZ Vanzare dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

H. Atunci cand ne transmiteti formularul de acceptare oferta concurentiala

Daca sunteti client CEZ Vanzare si aveti locuinta intr-unul din judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman, Valcea si inca nu ati optat pentru o oferta din piata concurentiala, aveti posibilitatea sa selectati un produs conform necesitatii dvs.

In acest sens, este disponibil in website un formular prin care ne puteti transmite oferta acceptata. In cadrul acestui formular sunt solicitate numele si prenumele, adresa de e-mail, CNP-ul, codul de client, codul locului de consum. Prelucram aceste date pentru a face demersuri la cererea dvs. inainte de incheierea unui contract sau in temeiul interesului nostru legitim, pentru ofertarea produselor si serviciilor CEZ ca urmare a cererii dvs. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada cat sunteti client CEZ Vanzare dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

I. In situatia in care doriti sa ne transmiteti sugestii si sesizari

In cazul in care sunteti client CEZ Vanzare si doriti sa ne transmiteti o sugestie sau sesizare o puteti face folosind formularul disponibil in website. Astfel, va vom prelucra o serie de date cu caracter personal necesare identificarii si contactarii dumneavoastra (codul de client, numarul de telefon si adresa de e-mail), dar si alte informatii pe care alegeti sa ni le transmiteti. Prelucram acest date cu caracter personal in baza interesului nostru legitim de a raspunde la sugestiile si sesizarile dvs. Datele dvs. personale sunt stocate pe perioada relatiei contractuale dupa care vor fi arhivate potrivit legislatiei aplicabile.

 

1.2. Date observate in urma navigarii pe website

Site-ul nostru web colecteaza anumite informatii in mod automat si le stocheaza in fisiere log. Informatiile pot include adresele protocolului de internet (IP), regiunea sau locatia generala unde computerul sau dispozitivul dvs. acceseaza internetul, tipul browser-ului, sistemul de operare si alte informatii privind utilizarea site-ului web, inclusiv un istoric al paginilor pe care le vizualizati. Utilizam aceste informatii pentru a ne ajuta sa concepem site-ul nostru astfel incat sa corespunda cat mai bine nevoilor utilizatorilor nostri.

Site-ul nostru web utilizeaza, de asemenea, cookies  si tehnologii similare, despre care puteti citi pe larg in Politica noastra privind cookies aflata pe website.

2. CUI DEZVALUIM DATELE cu caracter PERSONAL

Vom divulga datele dvs. cu caracter personal doar in scopurile si catre categoriile de destinatari descrise mai jos.

2.1. Dezvaluirea datelor catre entitati afiliate CEZ Vanzare

Datele dvs. cu caracter personal pot fi dezvaluite catre orice alta societate care este membra a grupului nostru in cazul in care consideram ca acest lucru este in interesul nostru legitim, pentru scopuri administrative interne (de ex. gestionarea datelor in sisteme informatice interne sau pentru auditarea si monitorizarea proceselor noastre interne. Accesul la informatii este limitat la personalul care are nevoie sa cunoasca informatiile cu caracter personal.

2.2. Dezvaluirea datelor catre alte entitati

Vom mai putea dezvalui datele dvs. cu caracter personal unor terti in urmatoarele situatii:

(a) societatilor care ne furnizeaza produse si servicii (persoane imputernicite), cum ar fi:

(i) agentii media sau de marketing, precum cele care organizeaza campanii promotionale, care administreaza website-ul nostru, administreaza newsletter-ul prin email, alte tipuri de marketing si vanzari sau suportul oferit clientilor;

(ii) servicii website: analitice, publicitare;

(iii) furnizorii de sisteme de tehnologia informatiei si suport.

(b) altor entitati, cum ar fi: autoritati si institutii publice, auditori, avocati si alti consultanti profesionisti externi, atunci cand activitatea lor impune cunoasterea datelor sau atunci cand legea ne impune sa le divulgam;

De asemenea, vom mai putea dezvalui datele dvs. cu caracter personal catre alti terti, in urmatoarele situatii:

(a) in cazul in care ne solicitati sau ne dati acordul in acest sens;

(b) persoanelor care pot demonstra ca detin autoritatea legala de a actiona in numele dvs.;

(c) in cazul in care avem obligatia de a dezvalui datele dvs. cu caracter personal pentru a respecta o obligatie legala sau o solicitare din partea autoritatilor.

Tertii cu care alegem sa impartasim informatiile dvs. cu caracter personal conform celor de mai sus sunt limitati (prin lege si contractual) in capacitatea lor de a utiliza datele cu caracter personal strict pentru scopurile specifice identificate de noi. Ne vom asigura intotdeauna ca oricare terti cu care alegem sa impartasim datele cu caracter personal sunt supusi obligatiilor privind protectia datelor. Cu toate acestea, pentru evitarea dubiului, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci cand divulgarea nu este decizia noastra (de exemplu, daca trebuie sa furnizam datele cu caracter personal ca urmare a unei solicitari obligatorii din partea unei autoritati publice).

3. TRANSFERURI DE DATE IN AFARA SPATIULUI ECONOMIC EUROPEAN (see)

Prelucram datele dvs. cu caracter personal in cadrul SEE si nu transferam sau divulgam datele dvs. cu caracter personal tertilor din afara SEE. In cazul in care vom utiliza furnizori din afara SEE, care ar putea avea acces la datele dvs. pentru prestarea serviciilor catre CEZ, vom lua masurile adecvate pentru a asigura faptul ca acestia protejeaza datele dvs. cu caracter personal in mod adecvat, in conformitate cu aceasta politica.

4. DREPTURILE Dumneavoastra

In calitate de persoana vizata, potrivit legii, aveti anumite drepturi cu privire la modul in care va prelucram datele.

(a) Dreptul de retragere a consimtamantului: atunci cand v-ati exprimat consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, va puteti retrage consimtamantul in orice moment.

(b) Dreptul la rectificare: puteti solicita rectificarea datelor cu caracter personal care va vizeaza, daca acestea sunt inexacte sau incomplete.

(c) Dreptul la restrictionarea prelucrarii: puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:

 • contestati exactitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal, pentru perioada de care avem nevoie pentru a verifica exactitatea datelor;

 • prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor dumneavoastra cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

 • nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, sau

 • va opuneti prelucrarii (in temeiul dreptului la opozitie) pentru perioada in care verificam daca drepturile noastre legitime prevaleaza.

(d) Dreptul de acces: puteti solicita informatii legate de datele cu caracter personal pe care le prelucram despre dumneavoastra, inclusiv informatii legate de categoriile de date pe care le detinem, pentru ce sunt folosite acestea, durata prelucrarii si cui sunt divulgate aceste date, daca este cazul.

(e) Dreptul la stergerea datelor: puteti solicita sa va stergem datele cu caracter personal care va privesc. Trebuie sa ne conformam acestei solicitari daca prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, exceptand datele care sunt necesare:

 • pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare si informare;
 • pentru a ne conforma unei obligatii legale pe care o avem;
 • in scopuri de arhivare in interes public, stiintific sau pentru studii istorice sau in scopuri statistice; sau
 • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

(f) Dreptul la opozitie: puteti sa va opuneti, in orice moment, cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal din motive legate de  situatia dumneavoastra particulara, cu conditia ca prelucrarea sa se bazeze pe interesele noastre legitime sau cele ale unui tert. In acest caz, nu vom mai prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazurilor in care putem dovedi motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dvs. sau pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor in scop de marketing direct.

(g) Dreptul la portabilitatea datelor: puteti solicita sa primiti datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, si care sunt prelucrate in temeiul consimtamantului sau al executarii unui contract, iar in cazul in care este fezabil din punct de vedere tehnic, sa solicitati sa fie transmise altui operator.

(h) Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automanta, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza intr-o masura semnificativa.

(i) Dreptul de a formula o plangere: In cazul in care aveti o nemultumire, va rugam sa ne anuntati pentru a incerca sa remediem situatia. Daca nu reusim, va puteti adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, prin procedura descrisa pe website-ul acesteia: www.dataprotection.ro.

De remarcat:

 • Perioada de timp: Vom incerca sa solutionam cererea dumneavoastra in termen de o luna de zile, termen care poate fi prelungit cu doua luni, din motive specifice legate de un anumit drept legal sau de complexitatea cererii dvs. In toate cazurile, daca acest termen este prelungit, va vom informa cu privire la durata prelungirii si motivele care au condus la aceasta.
 • Lipsa identificarii: In unele cazuri, este posibil sa nu va putem gasi datele cu caracter personal din cauza elementelor de identificare pe care le-ati indicat in cererea dumneavoastra. In asemenea cazuri, in care nu va putem identifica drept persoana vizata, nu ne putem conforma solicitarii dvs. de a va exercita drepturile legale descrise in prezenta sectiune, decat daca ne furnizati informatii suplimentare care sa permita identificarea dvs. Va vom informa si va vom oferi posibilitatea de a furniza asemenea detalii suplimentare.
 • Exercitarea drepturilor: Pentru a exercita drepturile dvs, va rugam sa ne contactati in scris (inclusiv electronic) la detaliile de contact furnizate in sectiunea de mai jos.

5. INFORMATII DE CONTACT

Va rugam sa adresati intrebarile si cererile dumneavoastra despre prelucrarea datelor cu caracter personal urmand instructiunile de contact din sectiunea acestui website sau direct prin e-mail la adresa dpo@cez.ro.

6. MODIFICARI ALE ACESTEI POLITICI

Aceasta politica poate fi modificata ori de cate ori consideram necesar, urmand sa fie adusa la cunostinta prin postarea pe website-ul nostru.