35f4a8d465e6e1edc05f3d8ab658c551

Sala de fitness plutitoare din Paris foloseste energie umana pentru a se deplasa

Orasul Paris beneficiaza de o Sala de Fitness Plutitoare, care navigheaza pe raul Sena. Ambarcatiunea are 20 de metri lungime, o capacitate de pana la 45 de persoane si o zona de fitness care colecteaza energia pasagerilor sai si o face disponibila pentru refolosire.

Cu fiecare antrenament, oaspetii pot contribui la punerea in functiune a barcii, care, astfel, va naviga pe Sena, pe drumul sau prin oras, oferind acces oricui doreste. “Este fascinant cum energia generata de un antrenament la sala poate contribui la operarea unei barci. Mai mult, experienta este o expresie clara a notiunii adesea abstracte, de <<putere electrica>>”, declara Carlo Ratti, fondatorul studioului Carlo Ratti Associati, responsabil pentru concept.

Sala Plutitoare functioneaza prin conversia energiei de pedalare in electricitate. Cu toate acestea, daca nu sunt indeajuns de multi pasageri la bord, ambarcatiunea foloseste resurse regenerabile, precum celulele fotovoltaice de pe acoperisul sau. Un motiv in plus sa vizitezi Parisul!

Sursa: boredpanda.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn