pret gaze naturale 2022

Valorile alocate pentru stabilirea unui pret MC Gaze se actualizează constant ținând cont de evoluția pieței. De la 1 aprilie 2022, guvernul a adoptat ordonanța nr. 27/2022, care are ca principal obiectiv plafonarea prețurilor până în martie 2023. 

Decizia vine în urma evoluției prețurilor pentru gaze naturale, cât și pentru energie electrică. Piața a fost influențată de contextul socio-politico-economic de la nivel internațional. Schimbarea obiceiurilor de consum ca urmare a crizei pandemice reprezintă de asemenea un factor important.

Ce pret MC Gaze a fost stabilit?

În urma ședinței de Guvern, s-au stabilit astfel următoarele măsuri privind plafonarea nivelului de pret MC Gaze naturale:

– În cazul consumatorilor casnici prețul va fi de maxim 0,31 lei pe kW,

– Pentru consumatorii non-casnici prețul va fi de până la 0,37 lei pe kW, în cazul în care consumul de gaze naturale în anul 2021 a fost de cel mult 50.000 de kW.

-Totuși, cum afli exact valoarea unui metru cub de gaz? Ei bine, există o modalitate de calcul pe care o poți folosi pentru a afla răspunsul:

1. Pe fiecare factură primită trebuie să fie scrisă rata de conversie. Însă, înainte de a trece la etapele propriu-zise de calcul va trebui să iei în calcul parametrii suplimentari ai coeficientului gazos.

2. Mai apoi, înmulțește cantitatea de gaze cu factorul de conversie specificat în factură.

În cazul în care vrei să elimini eventualele erori poți utiliza aplicațiile online pentru a te asigura că rezultatul este corect.

Pret MC Gaze – Cum reduci consumul pentru anul 2022?

Te gândești de mult timp să reduci consumul de gaze naturale, dar nu ai găsit încă soluția potrivită nevoilor tale? Ei bine, în asemenea situații poți opta pentru ajutorul unei firme specializate în domeniu. Nimic nu se compară cu eficiența activităților realizate de profesioniști. Ei te vor ajuta să adopți soluțiile optime pentru crearea unui plan eficient energetic și îți vor oferi prețuri avantajoase atât pentru gaz, cât și pentru energia electrică.

În plus, îți vor pune la dispoziție toate resursele de care ai nevoie pentru a reduce semnificativ costurile pentru plata facturilor. Totuși, ai grijă să te orientezi către cei care garantează:

  • Profesionalism – Experiența în domeniu este cea care influențează semnificativ caracteristicile rezultatelor finale. Alege așadar echipele care au căpătat un renume pozitiv în domeniu.
  • Siguranță – Asigură-te că sunt respectate toate standardele de siguranță aflate în vigoare înainte de a lua o decizie.
  • Multifuncționalitate – Soluțiile ingenioase sunt cele care te vor ajuta să te bucuri de experiențe plăcute. Orientează-te așadar către cei care mizează pe importanța inovației atunci când vine vorba de gestionarea resurselor energetice.

Pret MC Gaze – Manual de eficiență energetică

Documentarea este o etapă extrem de importantă atunci când vine vorba de reducerea consumului de gaze naturale și energie electrică.

Manualul de eficiență energetică te va ajuta mai mult ca sigur să adopți un comportament de consum adecvat. Iată câteva sfaturi pe care le vei regăsi în manual și care îți vor aduce mai mult ca sigur avantaje pe termen lung:

  1. Izolează corespunzător locuința – Alege ușile și ferestrele care asigură în primul rând o etanșeitate perfectă. De asemenea, verifică în mod constant starea tehnică pe care o prezintă. Odată cu trecerea timpului pot apărea urme de uzură, zgârieturi sau chiar fisuri. E important să intervii rapid pentru a realiza reparațiile necesare. Astfel nu vei mai avea parte de pierderi de căldură.
  2. Adoptă obiceiuri sănătoase – Încearcă pe cât se poate să optimizezi consumul de apă și căldură. Oprește robinetul atunci când nu ai nevoie de apă și încearcă pe cât posibil să nu acoperi caloriferele cu haine sau diverse obiecte.
  3. Folosește dispozitive inteligente de monitorizare a temperaturii – Termostatul devine una dintre cele mai bune opțiuni, cu ajutorul căreia vei putea menține o temperatură constantă în locuință. În plus, îți va fi de mare folos pentru a ajusta valorile când nu ești acasă.
  4. Lumina naturală este mult mai sănătoasă – În timpul zilei este recomandat să renunți la obiectele de iluminat artificial și să te bucuri de avantajele luminii naturale.
  5. Realizează constant activitățile de mentenanță a sistemelor de încălzire și răcire – Verificarea periodică va reduce din start eventualele probleme tehnice care pot apărea pe parcurs. Apelează doar la ajutorul specialiștilor pentru a te asigura că totul iese conform așteptărilor.
  6. Evită pe cât se poate utilizarea în exces a electrocasnicelor – Imediat după ce le-ai folosit, scoate-le din priză.

Schimbările actuale de la nivel internațional au generat plafonarea prețurilor pentru energie electrică și gaze naturale la nivel național. Însă, una dintre cele mai indicate metode cu ajutorul căreia te poți bucura de un consum redus este să devii eficient energetic.

Bucură-te de un pret mc gaze naturale cât mai mic și alege cu încredere ajutorul unei firme specializate în soluții eficiente de consum!