Pistele cu incarcare solara pentru biciclete, o solutie ingenioasa pentru plimbarile nocturne

d82c8d1619ad8176d665453cfb2e55f0

Mersul pe bicicleta este o optiune placuta si totodata sanatoasa de deplasare in orasele aglomerate si care nu polueaza mediul inconjurator. Fie ca iesi la plimbarea de seara sau te indrepti de la birou inspre casa, bicicleta este o alegere eficienta.

Stim ca vremea bicicletelor a cam trecut si ca iarna bate la usa, dar iti propunem totusi sa aruncam un ochi la ce fac alte tari cu traditie in promovarea mersului pe doua roti, mai ales acum, cand multe orase din Romania au lansat statii de inchiriere de biciclete (Timisoara, Bucuresti, Cluj, Brasov etc.).

In Polonia, mersul pe bicicleta a devenit mult mai interesant de cand pistele sunt luminate ingenios seara. Marcajul pistelor este confectionat dintr-un material sintetic care genereaza lumina pana la 10 ore, acesta fiind incarcat cu ajutorul energiei solare.

Se pare ca polonezii s-au inspirat de la olandezi, chiar daca acestia din urma au folosit o tehnologie diferita, cu LED-uri.

Proiectul polonez, cu 100%  sursa eco, se afla inca in faza de testare insa, daca isi dovedeste utilitatea, se va extinde si va deveni sursa de inspiratie si pentru alte tari.

Sursa foto: http://www.boredpanda.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn