Ora Pamantului 2017, 25 martie, in intervalul orar 20:30 – 21:30

9f61408e3afb633e50cdf1b20de6f466

In urma cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare miscare pro mediu din istorie privind consumul de energie electrica, cand peste 2.2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sidney au stins luminile pentru o ora, ca semn al constientizarii problemei schimbarilor climatice.

De atunci milioane de oameni sarbatoresc Ora Pamantului in ultima sambata din luna martie, fiind o zi foarte aproape de echinoctiu, astfel incat toate orasele au parte de intuneric in intervalul 20:30 – 21:30.

Incepand cu anul 2011, Ora Pamantului a intrat in etapa Mai mult decat o ora pentru planeta, in care oamenii de pretutindeni sunt indemnati sa stinga luminile atunci cand nu le sunt vitale activitatii. Totodata, populatia este sfatuita sa participe la actiuni de ocrotire a mediului in fiecare zi, Ora Pamantului militand nu doar pentru economisirea energiei intr-o ora, ci pentru implicarea continua in actiuni ce asigura binele Planetei.

In Romania, Earth Hour se sarbatoreste din anul 2009, demostrand astfel ca romanii sunt din ce in ce mai mult interesati de mediul inconjurator si ca sunt dispusi sa se implice in activitati ecologice. Evenimentul este un bun prilej pentru a oferi un exemplu si altora, demonstrandu-le ca schimbarea comportamentului fata de natura este posibila si la indemana oricui.

Anul acesta orasele din Romania se vor alatura celor peste 7.000 orase din mai mult de 160 de tari in lupta impotriva schimbarilor climatice sub indemnul ”Daruieste naturii din energia ta”. Romanii sunt invitati sa stinga luminile in case si sa iasa la o tura cu bicicleta, o alergare scurta sau o simpla plimbare simbolica prin oras, impreuna cu cei dragi, daruind astfel, propria energie naturii.

In Ora Pamantului, Energia vine de la oameni mai mult ca oricand. Alatura-te si tu  campaniei si daruieste naturii energia ta.

Rezolutia Ora Pamantului in fiecare zi

Indemnul transmis in Ora Pamantului, de a economisi energia electrica consumata se poate transforma cu usurinta intr-un obicei cotidian.. Putem incepe sa reciclam, sa mergem mai mult pe jos sau cu bicicleta, sa facem dusuri mai scurte, sa folosim sursele regenerabile de energie sau sa ne adaptam obiceiurile de consum.

 

Sursa: ora-pamantului.ro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn