Inovatie: O “casuta pentru pasari” ofera wi-fi gratuit in functie de nivelul de poluare

a684eceee76fc522773286a895bc8436

Nu stim cum stau olandezii cu accesul la internet prin Wi-Fi, dar stim ca au creat o metoda inovativa de a-i rasplati pe locuitorii Amsterdamului cu internet gratuit daca pastreaza curat aerul orasului.

Cum? Au lansat un dispozitiv, numit Tree Wi-Fi, conceput sa arate ca o casuta pentru pasari agatata in copac. Pe suprafata lui sunt pozitionati senzori care masoara, pe o distanta de 100 metri, nivelul de poluare a aerului. 

Cum functioneaza?

La finalul zilei, datele privind poluarea aerului sunt trimise catre un server central unde sunt analizate. Apoi, rezultatele sunt trimise din nou catre „casuta de pasari”. In cazul in care rezultatele sunt in parametri, conexiunea la internet devine activa.

Interesant la acest dispozitiv este ca atunci cand cifrele indica un nivel ridicat de poluare, in aplicatia dedicata se transmit informatii si sfaturi pentru imbunatatirea calitatii aerului. Culoarea LED-urilor se modifica, indicand, astfel, calitatea aerului in acel moment.

Nu in ultimul rand, dispozitivul transmite informatii detaliate si valoroase pentru oamenii de stiinta, ajutandu-i sa determine in timp real, gradul de poluare si impactul asupra mediului inconjurator urban.

Daca te intrebi daca dispozitivul poate fi folosit si de pasari ca si cuib, ei bine raspunsul este nu, cutia neavand spatiu de acces, forma aleasa fiind doar o metafora pro natura. J

Sursa foto: http://www.mediafeed.co/free-wifi-in-exchange-for-clean-air-in-the-city/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn