iluminat

Iluminat la cerere, pentru un oras olandez

Orasul istoric Helmond din Olanda a lansat Tvilight, un sistem de control al iluminatului care detecteaza miscarea. Acesta este amplasat in diverse zone ale orasului, in combinatie cu o gama larga de tipuri de corpuri de iluminat.

In urma unei instalari pilot in 2013, solutia inteligenta de iluminare CitySense, cu senzori inteligenti integrati, a fost implementata intr-o serie de domenii, cum ar fi drumurile publice, cartierele rezidentiale, zonele pietonale, parcarile si pistele de biciclete, permitand “iluminarea la cerere” sau niveluri dinamice de lumini care reflecta prezenta umana si nevoile oamenilor.

“Solutia noastra inteligenta de iluminare creeaza o infrastructura digitala flexibila, care va evolua impreuna cu nevoile orasului si care ii va permite orasului Helmond sa adauge noi aplicatii interesante pe viitor, cum ar fi senzorii care pot monitoriza zgomotul, traficul sau conditiile meteorologice si pot regla lumina in functie de datele analizate”, a declarat Chintan Shah, CEO al Tvilight.

Integrarea de noi aplicatii suplimentare prin interfata Tvilight va influenta, in continuare, valoarea infrastructurii de iluminat public din Helmond. Inainte de instalarea sistemului de control al luminii sensibile la miscare, reprezentantii orasului au raportat ca se straduiau sa alinieze nivelurile de iluminare la nevoile cetatenilor.

“Trucul este sa obtii cantitatea potrivita de iluminare in loc sa lasi lampile sa arda toata noaptea. Tvilight ne-a ajutat sa rezolvam aceasta problema”, a declarat Alfred Groote, manager de iluminat public la orasul Helmond.

 “Multumita lampilor CitySense avem lumina atunci cand este cineva pe strada. Lumina este intotdeauna suficienta pentru toata lumea si ne ajuta sa economisim bani, sa atingem obiectivele noastre de mediu si sa imbunatatim siguranta in oras.”

 Alte beneficii cheie ale solutiei inteligente de iluminat stradal includ economiile de energie, controlul la distanta al iluminatului public si capacitatea sistemului de a actiona ca o fundatie deschisa, flexibila si care sa seteze premisele viitorului pentru noile dezvoltari inteligente ale orasului.

“Sustenabilitatea este importanta pentru noi si, de aceea, am cautat modalitati de a economisi energie si de a reduce amprenta de CO2”, a adaugat Groote.

 “In plus, ceea ce ne dorim, in cele din urma, este un oras viabil si sigur pentru toata lumea. De aceea, iluminatul public este atat de important – pentru ca oamenii se bucura de viata in oras doar atunci cand se simt in siguranta si confortabil”.

Helmond are o populatie de aproximativ 90.000 de locuitori si mai mult de 25.000 de puncte de iluminat. Orasul este cunoscut drept un centru de cunostinte si un laborator viu pentru industria automobilelor, unde multe companii proiecteaza, dezvolta si lanseaza tehnologii inovatoare de transport.

Municipalitatea acorda o atentie deosebita iluminatului public si o foloseste ca un mijloc important de  imbunatatire a confortului cetatenilor, sigurantei publice si viabilitatii generale a orasului.

Sursa: https://smartcitiesworld.net/news/dutch-city-deploys-light-on-demand-2384

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn