54229abfcfa5649e7003b83dd4755294

Iata care este lumina potrivita pentru cititul inainte de culcare

Lectura inainte de culcare este una dintre cele mai eficiente metode de relaxare, reducand cu pana la 68% nivelul de stres. Insa, pentru a te bucura cu adevarat de serile dedicate cititului, alege lumina potrivita – aceasta te va ajuta sa te relaxezi si nu va impiedica eliberarea melatoninei, singurul antioxidant care asigura un somn usor si odihnitor. 

Asadar, am pregatit pentru tine 4 sfaturi pentru a alege lumina perfecta pentru citit:

1. Semn de carte cu lumina

Uita de clasicele metode de iluminat. Achizitioneaza un accesoriu care te va ajuta sa pastrezi evidenta paginilor citite, in timp ce ochii tai se vor bucura de intensitatea potrivita a luminii.

2. Verifica puterea electrica

In cazul in care te hotarasti sa folosesti o lampa de noapte, numarul de watti nu trebuie sa depaseasca 50 sau 60 de unitati. Nu-ti face griji, este mai mult decat suficient pentru o lectura inainte de culcare.

3. Nu achizitiona orice tip de bec

Atunci cand vrei sa cumperi un bec pentru lampa de citit, ia in calcul unul cu putere mica, dar mai ales, unul care filtreaza lumina albastra – spectrul de lumina care interfereaza cu melatonina. Acest lucru iti va ajuta organismul sa-si mentina ritmul natural circadian.

4. Opreste lampa inainte de culcare

Daca simti ca esti pe cale sa adormi chiar la mijlocul povestii, nu uita sa pui cartea de-o parte si sa stingi lumina. De ce? In primul rand, poti adormi intr-o pozitie neobisnuita, iar a doua zi te vei trezi cu dureri groaznice de gat sau spate. In al doilea rand, o lumina aprinsa in timp ce dormi nu iti va asigura un somn odihnitor, din contra, aceasta te-ar putea trezi in timpul noptii.

Tu ce carte citesti in seara aceasta?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn