Piața de energie electrică este în prezent liberalizată, astfel că atât consumatorii casnici, cât și cei noncasnici au dreptul de a alege să încheie un contract cu un furnizor de energie electrică ce le oferă nu doar un preț avantajos, ci și alte beneficii, în acord cu necesitățile lor actuale.

La selectarea alegerea furnizorului de energie, consumatorii casnici trebuie să conștientizeze faptul că oferta aleasă trebuie să se alinieze cerințele lor, nu doar din perspectivă financiară. Este adevărat faptul că un preț mai avantajos este un criteriu important de alegere a furnizorului. Însă, oferta aleasă trebuie să includă și servicii suplimentare, menite să îmbunătățească întreaga experiență a clienților.

Prin urmare, dacă doriți să beneficiați de cel mai mic preț de pe piață pentru energie electrică, se recomandă să acordați atenție sporită întregii oferte, pentru a avea certitudinea unei alegeri corecte și obiective. 

Cea mai bună ofertă de energie electrică este cea care se aliniază nevoilor actuale ale clienților

Furnizorii de energie electrică pun la dispoziția consumatorilor numeroase oferte avantajoase. Însă, înainte de luarea unei decizii finale este prioritar să se analizeze cu atenție și să se pună în balanță toate avantajele și dezavantajele fiecărei oferte. 

În mod cert, putem observa tendința consumatorilor casnici de a se îndrepta către cel mai ieftin furnizor de energie electrică. Acest fapt se întâmplă pe fondul tarifelor mărite existente pe piața liberalizată. Dar, se poate întâmpla ca cea mai mică ofertă să nu se potrivească necesităților și așteptărilor acestora. 

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei furnizează un instrument non-comercial – Comparator oferte – tip de furnizare energie electrică. Acest instrument permite clienților să compare ofertele propuse de furnizori. 

Instrumentul poate fi utilizat de către consumatorii care se află în poziția de a alege un furnizor de energie electrică. Însă, un aspect important de avut în vedere este legat de acuratețea informațiilor furnizate. De aceea, se recomandă verificarea corectitudinii datelor privind ofertele transmise direct de la furnizorii aleși.

Ce aspecte trebuie să aveți în vedere la alegerea unui furnizor de energie electrică?

Pentru luarea decizii potrivite privind oferta de furnizare energie, este indicată efectuarea unei analize a aspectelor care contează pentru dumneavoastră. Pe lângă oferta de preț, trebuie avut în vedere și aspectele care creează dezavantaje din perspectiva condițiilor asociate acestei oferte. Satisfacția oferită de întreaga experiență este un criteriu definitoriu în acest caz.

Pot apărea inconveniente și un nivel redus al satisfacției în contextul în care:

Beneficiile acordate de un furnizor de energie electrică – Un criteriu de mare importanță pentru clienți

Printre aspectele importante care trebuie avute în vedere la alegerea ofertei de energie electrică menționăm:

Concluzii

Alegerea furnizorului de energie poate fi o adevărată provocare pentru consumatorii casnici și noncasnici. în contextul în care nu se realizează o analiză minuțioasă a nevoilor lor. De cele mai multe ori, prețul este elementul care favorizează luarea unei decizii. Însă, s-a dovedit că acesta nu acoperă cerințele actuale ale clienților. 

Consumatorii ar trebui să acorde atenție beneficiilor acordate de fiecare furnizor de energie electric. În plus, trebuie să fie atenți asupra modului în care aceste beneficii răspund nevoilor și dorințelor lor.

În sprijinul consumatorilor casnici și non-casnici suntem și noi CEZ Vânzare, principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, și oferim numeroase produse de energie electrică și gaze naturale aliniate cerințelor lor actuale. Unul dintre obiectivele companiei CEZ este să ofere clienților săi o experiență cât mai relevantă și personalizată, consolidând o relație de încredere, transparentă și de durată cu aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *