8f14e45fceea167a5a36dedd4bea2543 1

Earth hour: Sa daruim energia noastra naturii!

Pentru al 8-lea an consecutiv Grupul CEZ in Romania se alatura evenimentului global Earth Hour (Ora Pământului) care va avea loc anul acesta pe data de 19 martie, intre orele 20:30 – 21:30.

Daruieste naturii din energia ta

Sub aceasta deviza, Grupul CEZ in Romania invita comunitatile locale din aria sa de operare sa se alature celor peste 7.000 de orase din mai mult de 160 de tari, printr-un gest simbolic, si anume acela de a stinge lumina si de a scoate din priza echipamentele electronice aflate in stand-by timp de o ora, in demersul global pentru un viitor sustenabil.

Prin operatorul sau de distributie a energiei electrice, Grupul CEZ va contribui la aceasta initiativa prin monitorizarea in statii a consumului de energie din timpul actiunii in cele sapte municipii resedinta de judet din aria sa de operare. Vom compara valorile inregistrate cu cele obtinute in saptamana anterioara, in aceeasi zi si acelasi interval orar. Astfel, se vor putea observa rezultatele acestei miscari de responsabilizare si solidaritate.

Rezultate anterioare

In anul 2015, rezultatele au aratat o diminuare a consumului de energie electrica cu 13.206 kWh, adica aproximativ 88.000 de becuri de 150 W au fost stinse. Anul acesta, incurajam inca o data comunitatile locale sa se implice in problematica schimbarilor climatice si sa-si arate respectul fata de natura prin acest gest, aparent neinsemnat, dar de o importanta globala.

Pentru ca doar energia noastra comuna are puterea de a schimba lumea, Grupul CEZ in Romania va invita sa ocrotiti mediul inconjurator si astfel, sa asiguram comunitatilor o dezvoltare durabila prin stingerea luminilor cu ocazia Earth Hour.

Nu uitati, energia vine de la noi toti!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn