Curiozitati distractive din lumea energiei

1f0e3dad99908345f7439f8ffabdffc4

Va propunem astazi sa ne relaxam cu 10 curiozitati din lumea energiei. Impartasiti-le mai departe si daca descoperiti altele, puteti sa ne scrieti pe pagina noastra de Facebook.

  1. Cuvantul ”energie” provine din cuvantul de origine greceasca ”energeia”, care inseamna activitate, operatiune.
  1. Prima persoana care a folosit cuvantul ”energie” a fost invatatul Thomas Young, care a inlocuit termenul anterior ”vis viva” si care insemna ”forta vie”.
  1. Thomas Edison a construit prima centrala electrica denumita Pearl Street, localizata in Manhattan – Statele Unite ale Americii, iar in anul 1882 aceasta a furnizat energie pentru 85 de cladiri.
  1. Inainte sa fie considerata un lucru firesc, energia electrica ii speria pe oameni. Mai mult, parintii nu isi lasau copiii sa se apropie de lumini.
  1. Mancarea contine energie, pe care o masuram in calorii sau joules (1 cal ~ 4.184 J)
  1. Energia de care avem nevoie pentru a face 100 de cautari pe Google este echivalenta cu cea consumata de un bec de 60 watts care lumineaza timp de 28 de minute. Altfel spus, se utilizeaza aproximativ 0.0003 kWh pentru a raspunde unei cautari pe Google.
  1. 50% din consumul global de energie in anul 2016 apartine doar de 5 tari, le ghiciti sau mai bine vi le spunem noi: China, Statele Unite ale Americii, Rusia, India si Japonia
  1. Daca o persoana ar striga timp de 8 ani, 7 luni si 6 zile, ar produce suficienta energie pentru a incalzi…o ceasca de cafea. J
  1. Cea mai mare turbina eoliana din lume se afla in statul american Hawaii. Are inaltimea unui bloc cu 20 de etaje, iar lamele ei au lungimea unui teren de fotbal.
  1. Lumina soarelui este benefica, ne ridica moralul si ne imbunatateste activitatea profesionala la birou. Ridicati jaluzelele si lasati soarele sa va faca viata mai frumoasa.

Fiti curiosi si aveti grija de natura!

Surse articol:

http://facts.randomhistory.com/energy-facts.html

http://energyreport.ro

http://www.conserve-energy-future.com/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn