Curiozitati distractive din lumea energiei
Va propunem astazi sa ne relaxam cu 10 curiozitati din lumea energiei. Impartasiti-le mai departe si daca descoperiti altele, puteti sa ne scrieti pe pagina noastra de Facebook.

  1. Cuvantul ”energie” provine din cuvantul de origine greceasca ”energeia”, care inseamna activitate, operatiune.
  1. Prima persoana care a folosit cuvantul ”energie” a fost invatatul Thomas Young, care a inlocuit termenul anterior ”vis viva” si care insemna ”forta vie”.
  1. Thomas Edison a construit prima centrala electrica denumita Pearl Street, localizata in Manhattan – Statele Unite ale Americii, iar in anul 1882 aceasta a furnizat energie pentru 85 de cladiri.
  1. Inainte sa fie considerata un lucru firesc, energia electrica ii speria pe oameni. Mai mult, parintii nu isi lasau copiii sa se apropie de lumini.
  1. Mancarea contine energie, pe care o masuram in calorii sau joules (1 cal ~ 4.184 J)
  1. Energia de care avem nevoie pentru a face 100 de cautari pe Google este echivalenta cu cea consumata de un bec de 60 watts care lumineaza timp de 28 de minute. Altfel spus, se utilizeaza aproximativ 0.0003 kWh pentru a raspunde unei cautari pe Google.
  1. 50% din consumul global de energie in anul 2016 apartine doar de 5 tari, le ghiciti sau mai bine vi le spunem noi: China, Statele Unite ale Americii, Rusia, India si Japonia
  1. Daca o persoana ar striga timp de 8 ani, 7 luni si 6 zile, ar produce suficienta energie pentru a incalzi…o ceasca de cafea. J
  1. Cea mai mare turbina eoliana din lume se afla in statul american Hawaii. Are inaltimea unui bloc cu 20 de etaje, iar lamele ei au lungimea unui teren de fotbal.
  1. Lumina soarelui este benefica, ne ridica moralul si ne imbunatateste activitatea profesionala la birou. Ridicati jaluzelele si lasati soarele sa va faca viata mai frumoasa.

Fiti curiosi si aveti grija de natura!

Surse articol:

http://facts.randomhistory.com/energy-facts.html

http://energyreport.ro

http://www.conserve-energy-future.com/

 

Citeste mai multe despre: cezinfo, energie


ARTICOLE SIMILARE
AFLA CUM POTI GATI PENTRU FAMILIE SAU PRIETENI FARA SA RISIPESTI ENERGIE

Cand ne gandim la eficienta energetica in bucatarie primul lucru care ne vine in minte este aparatura electrica sau electrocasnica. Si desi recipientele de otel inoxidabil sunt foarte apreciate, vom descoperi ca economisirea energiei provine mai degraba din cum le folosim.

 

CEZ Romania incurajeaza mobilitatea verde!

Doua statii de incarcare electrica stau la dispozitia clientilor si colaboratorilor nostri in parcarile sediilor CEZ din Craiova si Pitesti.