Cum sa iti reduci costurile de energie electrica pe parcursul verii

32bb90e8976aab5298d5da10fe66f21d

Nu e un secret ca zilele de vara pot fi greu de suportat din cauza caldurii sufocante care ne acapareaza casele. De aceea, multi dintre noi folosim excesiv aerul conditionat, ceea ce ne ridica semnificativ costurile cu energia electrica. Cu toate acestea, exista cateva sfaturi simple, pe care le poti urma, pentru a te asigura ca factura de energie electrica nu iti va genera costuri greu de gestionat, care sa iti dea peste cap planurile de vacanta:

  1. Izoleaza-ti foarte bine ferestrele si usile exterioare. Micile crapaturi pot permite aerului rece sa iasa si celui cald sa patrunda in incapere.
  2. Monteaza-ti obloane. Stiai ca, atunci cand sunt inchise si coborate in totalitate, obloanele pot reduce cu pana la 45% gradul de incalzire a camerei? Inchipuie-ti cat poti economisi astfel!
  3. Foloseste ventilorul. Fie ca alegi o lustra de tavan cu ventilator sau un aparat pe care il pozitionezi intr-unul dintre colturile camerei, aceasta solutie va scadea temperatura casei tale, fara a ridica semnificativ costurile de energie electrica.
  4. Opreste aerul conditionat seara, deschide larg geamurile si bucura-te de aerul racoros, iar, dimineata, cand te trezesti, inchide geamurile si trage jaluzelele. Astfel, caldura de afara nu va patrunde in casa!
  5. Monitorizeaza-ti aerul conditionat si asigura-te ca filtrele sunt curatate si inlocuite regulat. Doar acest obicei iti poate reduce cu 5-15% consumul de energie electrica.

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute sa te bucuri intens de vara.

Sursa: https://energy.gov/articles/5-quick-ways-save-energy-home-cooling

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn