Cum alegem dimensiunea diagonalei unui televizor

70efdf2ec9b086079795c442636b55fb

CUM ALEGEM DIMENSIUNEA DIAGONALEI UNUI TELEVIZOR IN FUNCTIE DE CAMERA IN CARE ESTE AMPLASAT

Daca te gandesti sa iti cumperi un televizor pentru a te bucura de emisiunile, filmele si jocurile tale preferate iata cateva sfaturi de la specialistii nostri care te pot ajuta sa faci o alegere potrivita pentru tine si pentru familie.

Mai intai, ai nevoie de dimensiunile camerei in care vei amplasa televizorul, dar mai ales sa ai in vedere distanta intre televizor si locul de unde vei privi programele si filmele preferate. Apoi, va trebui sa te hotarasti ce tip de televizor intentionezi sa achizitionezi, standard sau HD.

Recomandari privind dimensiunea televizorului in functie de distanta de vizionare si tipul televizorului

Distanta fata de ecranul televizorului

Dimensiunea ideala a ecranului pentru televizoarele cu definitie standard si DVD

Dimensiunea ideala a ecranului pentru televizoarele cu definitie inalta si Blu-Ray

1.2 m – 1.8 m

66 cm

81 cm

1.8 m – 2.4 m

81 cm

94 cm

2.4 m – 3.0 m

94 cm

107 cm

3.0 m – 4.5 m

101 cm

117 cm

4.5 m – 6.0 m

101 cm

132 cm

Metode prin care poti reduce consumul de energie electrica

Pe langa distanta de vizionare, aplicarea urmatoarelor sfaturi te poate ajuta sa economisesti:

  • daca vei cumpara un Smart TV, flat, verifica sa aiba eticheta de eficienta energetica. Au fost produse un numar destul de mare de modele, dar concurenta pe piata aparatelor electronice este atat de acerba, incat rapiditatea de lansare a produselor a fost mai importanta decat calitatea acestora.
  • daca doresti sa vizionezi filme / emisiuni online pe televizorul, iti recomandam sa achizitionezi un Smart Tv cu conexiune la internet. Nu uita ca Playstation-ul si Xbox-ul consuma de aproximativ 30 de ori mai multa energie electrica pentru a urmari acelasi film pe care l-ati vedea direct de pe internet.
  • televizoarele au devenit atat de subtiri, incat un sistem audio performant nu mai are loc. De aceea, este indicat sa cumperi un sistem audio extern, dar cu grija sa alegi unul performant din punct de vedere al economiei de energie electrica. Un sistem audio care are eticheta de eficienta energetica poate sa consume cu pana la 78% mai putin decat un sistem audio clasic.
  • in locul recever-ului pus la dispozitie de furnizorul de televiziune prin cablu, puteti solicita carduri ce se insereaza in televizor. Astfel veti elimina un consumator de energie electrica.

Urmariti-ne pe Facebook si aici in portalul de eficienta, pentru stiri si informatii utile despre un consum eficient energetic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn