citire contor electric

Citirea contorului electric

Vrei să faci parte și tu dintre clienții CEZ Vânzare care au decis să încheie un contract avantajos cu noi, furnizorul de energie electrică pentru utilizatorii casnici, dar și pentru persoanele juridice?

Tu ești deja client CEZ Vânzare?

Compania CEZ Vânzare are un portofoliu de clienți impresionant în cele șapte județe din zona sa de activitate: Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea dar castiga cota de piata si in restul zonelor tarii.

Pe langa de serviciile moderne oferite, te vei bucura să afli și că poți să transmiți indexul autocitit la energie electrică fie online, în contul de client My CEZ, fie telefonic la 0800 500 500, urmând câtiva pași simpli care sunt clar explicați prin video aici.

Citirea indexului de consum când ești client CEZ Vânzare

Este foarte simplu să transmiți indexul autocitit, fără a mai intra în contact cu un operator uman.

Trebuie doar să respecți perioada de autocitire, pe care o vei găsi indicată pe factura de energie electrică.

Tot pe factură se află atât codul personal de autocitire dar și numărul de telefon destinat autocitirii în care puteți realiza această operațiune ușor de făcut de către orice persoană.

De asemenea, ai oricând posibilitatea să apelezi Info Linia CEZ, la telefon 0251 929, care este disponibilă 24 din 24 de ore/7 zile din 7, pentru diverse informații de natură tehnică (întreruperi accidentale, întreruperi programate, defecțiuni în rețea etc.) și zilnic între orele 08:00 – 20:00 pentru informații comerciale. Inclusiv pentru acelea referitoare la citirea și trimiterea indexului privitor la consum.

O să primești acolo, cu multă amabilitate, consultanța necesară din partea unui operator din cadrul serviciului call center. Este important ca transmiterea indexului autocitit sa se facă in mod corect pentru a evita neplăceri sau emiterea unor facturi cu valori nepotrivite.

Mai trebuie să știi și că autocitirea indexului nu este singura metodă prin care se efectuează stabilirea periodică a consumului, așa încât, după un program bine stabilit, în luna în care este programată citirea contoarelor pentru emiterea facturii, aceasta se va face obligatoriu de către operatorul de distribuție.

În acest sens, va trebui să îi asiguri accesul în zona din domiciliul tău (permanent sau temporar) unde se află contorul de electricitate. Dacă este vorba de o casă de vacanță, iar tu te afli la sute de kilometri distanță, e suficient să rogi un vecin sau o cunoștință să facă acest lucru în numele tău.

Citirea contoarelor electrice ale consumatorilor care au contract cu CEZ Vânzare se face de regulă la trei luni (în cazul clienților casnici din mediul urban) sau la șase luni (în cazul clienților casnici din mediul rural).

Dacă persoana nu este prezentă la adresa locului de consum în data programată din oficiu de companie pentru citirea contorului, operatorul va lăsa o notificare scrisă care conține numărul de telefon al Centrului Zonal de Citiri Adrem Invest, unde consumatorul va putea reprograma o vizită a acestuia pentru efectuarea operațiunii de citire a indexului contorului de curent electric.

Avantajele de a avea contract cu CEZ Vânzare

Dacă hotărăști să devii client CEZ Vânzare, este bine să știi că se poate emite o singură factură pentru mai multe locuri de consum, lucru extrem de util dacă ai atât o locuință permanentă, cât și una de vacanță amplasate oriunde la nivel național.

Având în vedere provocările de la începutul anului 2020, vei fi mulțumit să afli că, dacă ești client CEZ Vânzare, poți să soliciți în scris (anexând copia actului de identitate) prin mediul online sau prin poșta clasică, eșalonarea unei facturi de energie electrică (sau de gaze naturale, dacă ai încheiat contract și pentru furnizarea acestora) menționând și motivele aferente.

Există mult mai multe avantaje dacă ești client CEZ Vânzare, dar înainte de orice poți intra simplu și rapid în contact cu noi prin mijloace moderne de comunicare, precum chat-ul online de pe www.cezinfo.ro. Mai mult, tot pe site-ul nostru, citind sfaturile din portalul de eficiență unde vei găsi ghiduri și articole extrem de utile pentru a deveni un consumator responsabil de energie electrică și gaze naturale poți să faci economii substanțiale la aceste utilități dacă respecți îndemnurile.

Consumatorii casnici care au contract cu furnizorul CEZ Vânzare pot învăța online cum să facă economii la electricitate

În acest sens, trebuie să afli și tu că CEZ Vânzare pune la dispoziția consumatorilor o aplicație specială denumită calculator consum, care are funcția de a face o estimare a sumei pe care aceștia o au de plătit ținând cont de mai multe elemente (tipul de consumator, casnic sau non-casnic, numărul de kWh consumați, tensiunea curentului, zona unde se află locul de consum).

Acest calculator consum curent este un instrument performant, foarte ușor de utilizat.

Dacă știi să intri pe internet, să deschizi aplicația “Calculează un estimat al facturii emise în sistem reglementat” și să selectezi dintre opțiunile date pe acelea corecte, atunci ești pe drumul cel bun, acela al întocmirii unui plan pentru reducerea consumului de curent electric din gospodăria ta.

Dacă vei acționa disciplinat, respectând atât tu, cât și cei alături de care locuiești, niște reguli simple, vei vedea că o să scadă și suma de plată de pe factura electronică sau primită în format fizic.

Este exact acel imbold care te va face să continui să reduci consumul de energie electrică și în continuare, respectând sfaturile de eficiență energetică.

Iată cât de util poate fi acest calculator energie electrică pe care îl poți accesa în mod gratuit pe site-ul companiei CEZ Vânzare.

Dacă ești client mai vechi CEZ Vânzare, atunci te poți baza pe un istoric de consum, pe care îl poți analiza pe îndelete, cu ajutorul, instrumentului de calcul de pe platformă, pentru a observa ce a fost bine și ce nu a fost corect din punct de vedere al eficienței energetice, pentru a lua măsurile care se impun pentru eficientizarea consumului.

Doar după ce vei înțelege foarte bine din ce se compune consumul de energie al gospodăriei tale, vei putea să il eficientizezi și să îți minimizezi cheltuielile în materie de energie electrică.

Mai mult decât atât, poți să alegi să folosești de acum înainte doar acele aparate care consumă mai puțin curent, precum și sursele de iluminat cele mai performante care funcționează pe bază de leduri, nu cu becuri incandescente.

Beneficiile folosirii acestui calculator consum curent pus la dispoziție de către CEZ Vânzare pot fi rezumate în cele ce urmează:

  • calcul amănunțit al cantității de energie electrică consumată într-o perioadă dată;
  • reducerea consumului lunar de electricitate ce se folosește în gospodărie;

  • obținerea unui raport calitate/preț foarte bun pentru consumatorul casnic;

  • oportunitatea de a contribui printr-un consum responsabil la protejarea mediului înconjurător.

După cum poți observa, cu ajutorul instrumentului de calcul online pentru consum oferit de CEZ Vânzare poți avea un grad sporit de control asupra consumului de energie electrică casnic și implicit al cheltuielilor aferente fiecărui aparat pe care îl pui în funcțiune, deoarece vei cunoaște cât consumă fiecare dintre ele și o să te folosești ușor de aceste informații pentru a face economii la numărul de kilowați pe care urmează ca să îi plătești lunar.

Când vei pune totul pe hârtie, o să vezi că o să îți fie simplu să iei decizii corecte cu privire la aparatele electrocasnice și la sursele de iluminat interior și exterior de diferite tipuri. Pe unele le vei utiliza în continuare cu aceeași frecvență, pe altele ceva mai rar, iar la anumite dispozitive, becuri, vei renunța total sau le vei schimba cu altele de ultimă generație, mici consumatoare de energie electrică.

Așa te vei bucura si de garanția de a avea în casă echipamente și corpuri de iluminat care funcționează bine și sunt în deplină armonie cu tehnologia în 2020.

Indiferent câte aplicații online CEZ Vânzare folosești, nu uita nici de indexul arătat de contorul electric!

Pentru a face cu adevărat reducerea dorită ai nevoie și de un instrument de măsură a rezultatelor pe care le obții zilnic, săptămânal, lunar și chiar anual.

Da, factura este un mijloc de a vedea lunar consumul pe care l-ai înregistrat, dar mai presus de toate folosește-te de acel instrument pe care îl ai la îndemână mereu în casa ta: contorul electric.

Citește periodic indexul (dacă nu zilnic, măcar o dată pe săptămână) și vezi dacă kilowații consumați se înscriu în cantitatea stabilită de tine sau au fost mai mulți.

Dacă ai depășit limita dorită, ia măsuri pentru ca săptămâna ce urmează să reduci consumul pentru a compensa depășirea. Până la urmă vei reuși să te limitezi la ceea ce ai stabilit pentru o lună.

Așadar, nu uita de contorul electric. Îți va fi cel mai bun prieten, dacă vei ști cum să utilizezi datele pe care ți le oferă, în scopul scăderii valorii facturii la energie electrică!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn