festivaluri

Cele mai spectaculoase festivaluri internationale ale luminii

Festivalurile de lumini sunt tot mai populare la nivel international. Ele transforma strazi, poduri sau cartiere intregi in imagini spectaculoase, care surprind atat localnicii cat si turistii. De aceea, ne-am propus sa trecem in revista cele mai populare astfel de manifestatii:

  1. Mississippi

In decembrie 2018, orasul american Mississippi isi va marca aniversarea cu numarul 300, printr-o serie de evenimente, printre care si LUNA Fête. Acest spectacol al luminilor car se desfasoara din 2014, este un amalgam frumos de proiectii pe cladiri si jocuri de lasere.  

  1. Frankfurt

In intervalul 18-23 martie, in orasul situat pe raul Main, sculpturi de lumina coloreaza linia orizontului. Festivalul numit Luminale isi intampina oaspetii cu un amestec de nuante si arta, intr-un spectacol ce are loc o data la doi ani.

  1. Seoul

Milioane de LEDuri colorate in nuante neobisnuite iau forma animalelor si a copacilor, intr-o jungla fantastica car se desfasoara anual in gradina Achim Goyo Arboretum, din Seoul, capitala sud-coreeana.

  1. Ghent

In orasul Ghent, din Belgia, festivalul luminii atrage mai mult de jumatate de milion de vizitatori. Spectaculoasa manifestatie are loc o data la 3 ani, iar, la editia anterioara, din 2015, au fost folosite 44 de instalatii mari realizate de catre designeri de iluminat. Urmatorul eveniment va avea loc in intervalul 31 ianuarie – 4 februarie 2018, asa ca ai inca timp sa iti rezervi biletul de calatorie!

  1. Montreal

In fiecare an, in februarie si martie, orasul canadian se bucura de „Montréal en Lumière”, o sarbatoare asteptata cu entuziasm de peste un milion de oameni. Festivitatile includ activitati culinare, muzica, teatru, circ, precum si activitati pentru toate varstele: tiroliana, iluminart (spectacole interactive de lumina) etc.

  1. Baltimore

La inceputul lunii martie, Baltimore, orasul din statul american Maryland, se transforma in Orasul Luminii. Manifestatia la care sunt asteptati anual 400,000 de oameni, din toate colturile lumii, dureaza 7 nopti. In acest timp, portul interior devine scena multor spectacole de lumini, care imbina muzica, sculpturi, tehnologii interactive etc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn