Printre cele mai importante preocupări ale utilizatorilor casnici, se află și întrebarea „cat consuma o masina de spalat”. Pentru a avea certitudinea că atât generația actuală și viitoare se bucură de trai sigur și prosper, este esențial să acordăm atenție modului în care utilizăm resursele disponibile. Consumul și eficiența energiei electrice sunt o preocupare la nivel global nu doar din perspectiva producătorilor și comercianților de dispozitive electronice și electrocasnice, ci și din cea a consumatorului casnic. 

Datorită progresului tehnologic înregistrat, nevoile consumatorilor s-au schimbat. Ei pun un mare accent pe asigurarea unui nivel cât mai ridicat de confort și siguranță în locuință. Soluția către bunăstare și un viitor sustenabil vizează strict comportamentul de consum pe care îl manifestă populația.

Ultimii ani și-au pus amprenta în domeniul energiei electrice,  s-au înregistrat și scumpiri și au generat modificări privind consumul în gospodării. Este cunoscut faptul că o bună parte din veniturile obținute de familie se îndreaptă către utilități dat fiind faptul că aparatele electronice și electrocasnicele consumă cel mai mult curent electric.

Unul dintre electrocasnicele care este cel mai mare consumator este mașina de spălat. Acesta este unul dintre cele mai folositoare aparate de uz casnic, fiind nelipsită din orice gospodărie. Însă, este important ca la -achiziția acesteia să avem în vedere și cat consuma o masina de spalat, astfel încât să avem certitudinea că decizia de cumpărare a fost în baza unor informații corecte.

În acest articol vei regăsi informații utile despre:

Ce aspecte influențează cat consuma o masina de spalat?

Consumul de kWh al unei mașini de spălat (indiferent de modelul ales) va fi influențat de factori precum:

Importanța clasei energetice în cat consuma o masina de spalat

Electrocasnicele sunt divizate în clase prin intermediul eficienței lor în ceea ce privește consumul de kWh. Ele sunt notate cu litere, alăturându-se și semnul “+”, evidențiind faptul că produsul este unul economic. Astfel, pentru a achiziționa o mașină de spălat economică, este important să ai în vedere clasa sa de eficiență energetică.

Specialiștii recomandă alegerea unor modele cel puțin din clasa A. Cu toate că sunt considerate relativ scumpe, costurile se amortizează și se justifică prin prisma diminuării consumului de energie electrică. 

În plus, se regăsesc și mașini de spălat din clasa A+, A++ sau A+++. Acestea sunt apreciate atât pentru consumul mic de kWh, cât și pentru cel de apă. Spre exemplu, o mașină de spălat din clasa A+ consumă cel mult 0,17 kWh pe kg de rufe spălate. Cu o spălare regulată pe săptămână (2-3 spălări), consumul de energie electrică nu va atinge pragul de 36 kw/ lună.

Dacă dorești cea mai eficientă energetic mașină de spălat, atunci îți vei îndrepta atenția către modele din clasa A+++.

Ce alte aspecte ai în vedere la achiziția unei mașini de spălat?

La alegerea unei mașini de spălat este important să acorzi atenție și următoarelor aspecte:

În concluzie, există o gamă variată de mașini de spălat. Totuși, pentru a beneficia de un consum optim de energie electrică se recomandă alegerea unui model dintr-o clasă energetică superioară ce:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *