Calculeaza-ti singur factura de energie electrica

Confortul reprezinta un element esential atunci cand vorbim despre calitatea vietii oamenilor, fie ca este el sufletesc, psihic sau fizic.

Confortul fizic este foarte important si este reprezentat de o suma de lucuri: o locuinta confortabila, temperatura optima in locuinta atat vara cat si iarna, aparate care sa ne faca viata mai usoara si mai frumoasa, etc.

Ce au in comun toate aceste elemente de care depinde confortul nostru fizic? Energia de care au nevoie pentru a functiona, energia electrica.

Ne putem gandi ca odata cu cresterea confortului si a energiei consumate, este inevitabil sa urmeze si niste facturi pe masura.
Nu este intotdeauna asa. Totul depinde de noi si de atentia pe care o acordam detaliilor care fac diferenta.

Sta in puterea ta sa reduci factura la energie electrica

Cu siguranta cu totii ne dorim sa ne optimizam costurile pentru facturile de utilitati astfel incat sa avem in casuta postala sau in cea virtuala doar facturi cu valori prietenoase.

Poate deveni dificil sa facem fata tuturor cheltuielilor necesare in zilele noastre si, de aceea, este important sa fim cat mai informati cu privire la modalitatile de eficientizare a costurilor.

Sta in puterea noastra sa actionam inteligent, responsabil, pentru a reduce sumele pe care le le avem de platit lunar la diverse utilitati, cum ar fi apa, gazele naturale, energia electrica, s.a.

Solutii de reducere a sumelor platite pentru curentul electric

Problema cu care se confrunta multi dintre consumatorii casnici este ca nu acorda foarte mare atentie consumului de energie electrica, iar facturile pot ajunge sa aiba valori mai mari decat se asteptau.
Primul pas prin care facturile lunare la energie electrica devin mai mici este acela de a te concentra pe gasirea unor variante continue de reducere a consumului casnic fara a diminua confortul de care de bucuri.

Aparatele si electrocasnicele menite sa ne faciliteze si sa ne infrumuseteze viata sunt obiecte de care toti ne bucuram si a caror importanta este de necontestat, insa trebuie sa fim atenti la modul in care le folosim pentru ca de multe ori acestea consuma energie electrica fara a fi utilizate, de exemplu, le uitam pornite desi nu le mai utilizam. Fiecaruia ni s-a intamplat sa lasam televizorul pornit desi nu urmaream ceea ce se difuza sau sa uitam lumina aprinsa intr-o incapere din care tocmai am iesit.

Da, este adevarat ca seara avem nevoie de mai multa energie electrica pentru a aprinde becurile si a lumina incaperile din locuinta, nu putem renunta la frigider sau la combina frigorifica pentru ca acolo depozitam pe o perioada mai lunga alimentele perisabile, folosim televizorul pentru a afla ultimele stiri sau pentru a urmari serialele si materialele preferate, laptopul si telefonul mobil au devenit deja absolut necesare fiind obiecte pe care le folosim pe durata intregii zile.

La acestea se adauga si aparatele de aer conditionat, centralele termice pe curent sau alte diverse electrocasnice care functioneaza cu energie electrica.
Cu toate astea, putem gasi o cale de mijloc prin care sa folosim in continuare lucrurile care ne aduc confort si totodata sa mentinem un consum de energie electrica optim.

Cum putem sa rezolvam aceasta situatie, aparent dificila? Privind-o ca pe o provocare pentru solutionarea careia avem nevoie de atentie, informare, un instrument online de calcul pentru factura electrica si putina creativitate.

Daca esti de acord cu cele de mai sus, nu mai trebuie decat sa faci primul pas, chiar de azi.

Primul pas in demersul tau de a economisi energie electrica este relativ simplu. Trebuie sa acorzi mai multa atentie modului in care folosesti electrocasnicele si aparatele din locuinta ta si sa identifici momentele in care acestea consuma energie inutil.

De exemplu, atunci cand se insereaza, poate aparea tentatia de a aprinde becurile in mai multe incaperi din casa, pentru a avea senzatia de confort. Pentru a economisi energie, este bine sa nu dam curs acestui obicei si sa ne rezumam la a aprinde lumina doar in incaperea in care ne aflam in acel moment.

Aceeasi metoda poate fi aplicata si in cazul televizorului, atunci cand nu urmarim ceea ce se difuzeaza, in cazul laptopului pe care este indicat sa il inchidem atunci cand nu este folosit, etc.

Odata ce ai facut primul pas, esti pe drumul cel bun!
Deja valorile facturilor de energie electrica vor incepe sa scada.

O alta metoda care se poate dovedi extrem de eficienta este pastrarea unei evidente in scris a consumului inregistrat intr-un anumit interval de timp, de exemplu pe parcursul unei luni calendaristice.

Iti poti crea un carnetel sau un fisier in format electronic in care sa iti notezi parcursul consumui de energie electrica inregistrat in intervalul de timp pe care ti-l alegi.

Protejarea mediului: o responsabilitate pentru orice om in secolul 21

Inca un motiv pentru care trebuie sa fim atenti la consumul de energie si sa cautam sa fim mai disciplinati in acest sens, fara a face excese, il constitue protejarea mediului inconjurator.

Nu toti oamenii folosesc energie regenerabila, care este prietenoasa cu natura, iar mijloacele de productie a energiei conventionale pot dauna considerabil acestuia. De aceea este important sa folosim energia in mod intelept, constientizand toate lucrurile implicate.

Un alt mod prin care putem sa avem un comportament prietenos cu mediul inconjurator este sa cautam pe cat posibil sa achizitonam electrocasnice moderne, care utilizeaza o cantitate mai mica de energie pentru a functiona, sau sa incercam sa inlocuim aparatele vechi, cu unele noi, eco-friendly.

Un alt mod prin care putem sa avem un comportament prietenos cu mediul inconjurator este sa cautam pe cat posibil sa achizitonam electrocasnice moderne, care utilizeaza o cantitate mai mica de energie pentru a functiona, sau sa incercam sa inlocuim aparatele vechi, cu unele noi, eco-friendly.

Este bine sa analizam in detaliu toate optiunile pe care le avem pentru ca, de multe ori, acolo unde vedem dezavantaje sunt de fapt oportunitati de imbunatatire a felului in care facem lucrurile.
Exista si situatii in care crearea unei rutine ne poate aduce stabilitate si beneficii, insa trebuie sa fim receptivi la schimbare si la lucrurile noi pe care le putem imbratisa in stilul nostru de viata, pentru a il imbunatati constant.

CEZ Vanzare – un sprijin de nadejde in demersul de a economisi energia electrica

O metoda foarte buna pe care o putem folosi atunci cand vrem sa urmarim consumul de energie electrica si sa ne optimizam costurile facturilor este aceea de a folosi calculatorul pus la dispozitie de CEZ Vanzare prin care poti sa faci un calcul estimativ al sumei pe care urmeaza să o platesti in functie de numarul de kilowati consumati intr-o anumita perioada de timp.

Este foarte important sa avem o evidenta a sumei pe care trebuie sa o achitam in raport cu consumul pe care l-am inregistrat, deoarece atunci cand urmarim doar numarul de kilowati este posibil sa nu intelegem exact ce suma urmeaza sa platim pentru acest consum.

Este bine sa ne stabilim un consum in care vrem sa ne incadram lunar si sa urmarim saptamanal indexul aratat de contorul electric pentru a nu depasi intr-o luna consumul pe care l-am stabilit la inceput.

In acest demers de optimizare a consumului si a costurilor facturii de energie, CEZ Vanzare vine in ajutorul tau cu sfaturi si informatii care sa te ajute sa reusesti ceea ce ti-ai propus, precum si cu instrumentul de calcul al consumului, gasit in My CEZ.

Pe langa acesta, CEZ Vanzare iti pune la dispozitie si Portalul de eficienta, o sectiune de pe website-ul www.cezinfo.ro extrem de utila in care poti gasi, pe langa sfaturile de eficienta energetica ale lui CEZAR, si articole si informatii interesante din domeniul energiei, la nivel mondial.

La sectiunea „Sfaturi pentru acasa” poti gasi ilustratii pentru fiecare incapere dintr-o locuinta, insotite de informatii si sfaturi pentru toate obictele utile pe care le regasim intr-o casa.

Toate imbunatatirile si schimbarile pe care le-am enumerat mai sus pot incepe cu o vizita in „Casa CEZ”!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn