My CEZ este un serviciu oferit clienților de către CEZ Vânzare. Acesta reprezintă un instrument modern și intuitiv care consolidează relația dintre furnizor și utilizatori prin furnizarea unei experiențe personalizate și transparente în gestionarea eficientă a contractului de energie electrică și gaze naturale.

Într-un peisaj energetic în evoluție rapidă, digitalizarea a devenit un element esențial în asigurarea unui serviciu de calitate și în facilitarea unei comunicări eficiente între furnizor și clienți. 

Unul dintre principalele beneficii ale digitalizării constă în capacitatea de a aduce informații și servicii la îndemâna clienților. Acest lucru face ca procesele să devină mai rapide și mai convenabile, economisind timp și resurse. În plus, digitalizarea favorizează inovația și creativitatea, deschizând noi oportunități pentru dezvoltarea de produse și servicii inovatoare.

Aplicația My CEZ își propune să aducă transparență și accesibilitate în gestionarea contractelor de energie electrică și gaze naturale. Aceasta pune la dispoziția utilizatorilor o gamă variată de informații și opțiuni, toate într-un singur loc.

Aplicația mobilă My CEZ – Acces imediat la informații relevante pentru clienții CEZ Vânzare

Cu un design simplificat și intuitiv, My CEZ oferă o serie de funcționalități avansate, concepute pentru a economisi timp și energie. 

Prin intermediul aplicației, clienții CEZ Vânzare pot să:

În plus, aplicația oferă un canal de comunicare eficient între furnizor și utilizatori. Prin intermediul aplicației My CEZ, clienții pot solicita informații noi pe anumite teme de interes pentru ei. Aceasta înseamnă că pot obține răspunsuri la întrebări specifice sau informații legate de servicii, fără a fi necesar să aștepte timp îndelungat pentru a primi un răspuns. 

Acest nivel de comunicare directă contribuie la creșterea încrederii și satisfacției clienților.

Încredere și transparență: Viziunea CEZ Vânzare pentru relații durabile

Furnizorul de energie CEZ Vânzare se distinge prin angajamentul său ferm pentru construirea și menținerea unor relații durabile și transparente cu clienții săi. Pentru furnizor, aceste relații nu sunt doar o formalitate, ci reprezintă centrul întregii lor filosofii de afaceri.

Încrederea este piatra de temelie a fiecărei relații de durată. În acest sens, CEZ Vânzare se angajează să câștige și să mențină încrederea clienților săi prin furnizarea unui portofoliu variat de servicii moderne și flexibile.

Transparența joacă un alt rol fundamental în stabilirea și menținerea relațiilor pe termen lung. Prin oferirea informațiilor într-un mod clar și ușor accesibil, CEZ Vânzare creează un mediu în care încrederea și înțelegerea reciprocă prosperă.

Acest angajament constant oferă clienților certitudinea că pot avea întotdeauna încredere în CEZ Vânzare ca fiind partenerul lor în ceea ce privește furnizarea de energie electrică și gaze naturale.
Unul dintre principalele obiective ale furnizorului CEZ Vânzare este să creeze o experiență cu adevărat valoroasă și personalizată pentru clienții săi. Acest lucru implică dezvoltarea unei relații solide, bazate pe încredere, transparență și durabilitate cu fiecare client în parte.