Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.
becuri

Afla cum poti alege becurile potrivite pentru locuinta ta

Imagineaza-ti lumina stralucitoare dintr-o zi de vara insorita – aceasta nu numai ca iti intensifica starea pozitiva, dar te face sa te simti energizat si pregatit pentru o zi plina. Din pacate, poti avea parte de lumina naturala aproximativ 15 ore pe zi; ulterior, corpul tau este expus la lumina artificiala care poate fi daunatoare somnului prin suprimarea melatoninei, principalul hormon care regleaza ritmul circadian. De aceea, este foarte important sa alegi cu grija sursele de iluminat din locuinta ta. Iti oferim, mai jos, o lista cu diferitele tipuri de becuri care sunt potrivite pentru diferite zone din casa ta.

Becurile fluorescente

Aceste becuri in forma de spirala au fost printre preferatele consumatorilor datorita eficientei lor energetice – dureaza de zece ori mai mult decat becurile incandescente. Cu toate acestea, ele emit cantitati semnificative de lumina albastra, care interfereaza cu somnul, astfel ca recomandarea noastra este sa le pastrezi in afara dormitorului sau a altor camere in care iti petreci timpul inainte de culcare.

Becurile LED

Spre deosebire de celelalte becuri, LED-urile nu au filament. Ele sunt dispozitive electronice care produc lumina atunci cand sunt parcurse de curent electric. Utilizate frecvent in industria de automobile si in aviatie, LED-urile consuma foarte putina energie, rezista la temperaturi extreme, nu degaja caldura si au o durata de viata de 100,000 ore. Deoarece produc mai multa lumina albastra decat becurile traditionale, te sfatuim sa renunti la acest tip de bec in dormitor.

Becul de luminoterapie

Simuleaza lumina naturala si are efecte binefacatoare si revigorante pentru psihic. Specialistii sustin ca agest gen de lumina combate depresia caracteristica sezonului rece, simuland lumina unei zile insorite de vara.

Becul ionizant

Becul ionizant nu doar lumineaza, ci are si alte atribute. Mai exact, genereaza ioni negativi ce purifica aerul. Spre exemplu, acesta poate inlatura fumul si mirosul neplacut din casa, omoara germenii daunatori si revitalizeaza corpul.

In concluzie, alegerea unui bec trebuie sa tina cont de mai multi factori dar mai ales de confortul oferit de lumina pe care o raspandeste. In timp ce un bec fluorescent te ajuta sa economisesti bani, cel cu luminoterapie te va ajuta la nivel de psihic,accentuandu-ti starea de bine.

Facebook
Twitter
LinkedIn