10 LUCRURI PE CARE NU LE STIATI DESPRE HIDROENERGIE

Hidroenergia reprezinta energia maselor de apa care se deplaseaza. Din cele mai vechi timpuri a fost utilizata la morarit, in gatere la taierea lemnului, la irigarea culturilor, spalarea minereurilor etc.

 

AFLA CUM POTI GATI PENTRU FAMILIE SAU PRIETENI FARA SA RISIPESTI ENERGIE

Cand ne gandim la eficienta energetica in bucatarie primul lucru care ne vine in minte este aparatura electrica sau electrocasnica. Si desi recipientele de otel inoxidabil sunt foarte apreciate, vom descoperi ca economisirea energiei provine mai degraba din cum le folosim.

 

CE ESTE SI CU CE TE AJUTA SMART METER-ul (CONTORUL INTELIGENT)?

Contorul inteligent, asa-numitul smart meter, este un dispozitiv digital care inregistreaza consumul de energie si permite transferul de informatie in timp real intre consumatori si distribuitorul de energie, fiind considerat unul dintre componentele conceptului de Smart Grid (retea inteligenta).

 

CUM SE PRODUCE ENERGIA EOLIANA. STII UNDE SE AFLA CEL MAI MARE PARC EOLIAN DE PE USCAT DIN EUROPA?

Povestea CEZ Romania in domeniul energiei eoliene incepe in luna august 2008 odata cu achizitia celor doua proiecte ce formeaza cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, localizate in Dobrogea, in zona comunelor Fantanele, Cogealac si Gradina, cu o capacitate totala de 600 MW.