a97da629b098b75c294dffdc3e463904

5 gadget-uri care te ajuta sa reduci consumul de energie

Cand vrei sa reduci consumul de energie electrica al casei tale, te gandesti automat la reducerea folosirii anumitor aparate, dar adevarul este ca exista o serie de gadgeturi care, cu foarte putin efort, te pot ajuta sa obtii facturi lunare mai mici, fara a-ti afecta obiceiurile zilnice. Iti prezentam cateva dintre ele mai jos:

Prize eficiente energetic

Daca si tu iti lasi incarcatorul in priza mai mult decat ar trebui, chiar si atunci cand nu ai un dispozitiv conectat la el, trebuie sa stii ca acest obicei iti afecteaza consumul de energie electrica.

Cu toate acestea, cu ajutorul prizelor inteligente, poti stabili cat timp consumatorul poate folosi sursa, iar, atunci cand intervalul expira, circuitul se va inchide automat.

Acest lucru te ajuta atat atunci cand vine vorba despre dispozitivele pe care le tii mereu in priza, cat si in cazul in care le-ai putea uita conectate precum fierul de calcat sau placa de par.

Sistemele de iluminat personal

Multi dintre noi uita sa stinga lumina dintr-o camera, atunci cand ies, iar acest detaliu ne afecteaza considerabil consumul de energie electrica. De aceea, aparitia sistemelor de iluminat personal, prin care iti poti programa becurile sa se stinga si sa isi ajusteze luminozitatea in functie de momentul zilei, se dovedeste de un mare ajutor. Astfel, te poti asigura ca iluminatul este intotdeauna perfect pentru activitatea pe care o desfasori.

Ferestrele care se ajusteaza automat

Pe timpul iernii, o mare parte din caldura se pierde prin intermediul ferestrelor, in timp ce vara, tot ele sunt responsabile pentru ca lasa zapuseala sa intre in casa. Cu toate acestea, cu ajutorul senzorilor incorporati si a capacitatii de autocolorare, ferestrele inteligente controleaza cata caldura trece prin ele.

Incalzitoarele solare pentru apa

Daca si incalzitorul tau de apa se bazeaza in continuare pe gaze naturale sau electricitate pentru a functiona, atunci iti prezentam o noua optiune: incalzitoarele de apa alimentate cu energie solara. Astfel, prin colectarea razelor soarelui si transformarea lor in energie, poti elimina, practic, cheltuielile asociate cu incalzirea apei.

Panourile de incalzire cu infrarosu

Panourile cu infrarosu reprezinta o modalitate relativ noua de a iti incalzi casa si sunt mult mai eficiente si mai sigure decat aparatele conventionale. Propagand caldura asupra peretilor si asupra obiectelor de mobilier, acestea contribuie la mai buna repartizare a temperaturii. Mai mult, ca bonus, nu mai este necesar sa iti faci griji cu privire la praf si la potentialii alergeni eliminati in aer de catre alte tipuri de incalzitoare!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn