George, expertul CEZ, te ajuta sa economisesti la factura de energie electrica.

Cu totii avem in rutina noastra lucruri pe care le facem fara sa realizam, obiecte pe care le uitam in priza si electrocasnice care consuma mai mult curent decat ar trebui. George, expertul CEZ, cunoaste obiceiurile tuturor si te poate ajuta sa economisesti bani cu factura la electricitate, astfel incat sa ai mai multa energie pentru lucrurile care iti fac placere.

Vezi cu care dintre consumatorii nostri te identifici si afla de la expertul CEZ cum poti economisi energie in functie de obiceiurile tale.

 
 

Maria

Diminetile in familie sunt tot mai haotice, iar multitudinea de becuri aprinse si aparate lasate in priza iti incarca factura la curent. Fa cunostinta cu Maria, si ea trece prin aceeasi situatie. Vezi ce sfaturi i-a dat George pentru a-si optimiza costurile cu electricitatea.Citeste mai departe


Petre

Jonglezi cu programul de facultate si cu cel de serviciu, in timp ce laptopul tau este pornit aproape nonstop, iar in weekenduri, boxele tale sunt setate la maximum pentru ca, altfel, petrecerea nu are succes. si Petre crede la fel, insa factura de energie ii demonstraza contrariul. Vezi sfaturile lui George pentru ca distractia sa nu fie umbrita de costurile cu electricitatea.

Citeste mai departe


Viorel

Toata familia stie ca tu esti cel mai atent la modul in care este utilizata energia electrica. Chiar daca deja cunosti ca nu trebuie sa lasi aparatele in priza atunci cand nu le folosesti, ti-ar placea sa afli mai multe despre modul in care poti salva energie. Viorel a primit deja cateva sfaturi de la George, expertul CEZ. Citeste-le si tu.

Citeste mai departe


 
 

povestea lui viorel

Nimeni nu e mai atent la consumul de energie electrica decat Viorel. El stie ca "risipa nu este buna" si ca orice aparat electric lasat in priza prea mult timp consuma curent electric intr-un mod nejustificat. Niciodata in casa nu vor fi mai mult de doua becuri aprinse in acelasi timp, iar usile sunt intotdeauna inchise pentru a conserva caldura din camere. Si totusi crede ca poate fi mai atent. Stie ca sunt cateva secrete pe care inca nu le-a aflat.


intr-adevar, George, expertul CEZ, stie cateva trucuri care pot reduce consumul de energie fara ca Viorel sa renunte la confortul din locuinta sa. Afla-le si tu si foloseste-le pentru a reduce valoarea facturii la energia electrica.

Vezi si celelalte povesti
 
 

SFATURILE LUI GEORGE

Tine minte ca frigiderele vechi sunt mult mai putin eficiente decat cele noi. Poti plati cu circa 130 lei pe an in plus daca folosesti un aparat mai vechi de 10 ani. In plus, trebuie sa stii ca si modul de utilizare a frigiderului poate face diferenta dintre o factura mare si una acceptabila. In zilele calduroase de vara, deschiderea frecventa a usii frigiderului inseamna ca motorul sau trebuie sa consume mai multa energie pentru a aduce temperatura la nivelul stabilit. In plus, setarea lui la o temperatura foarte joasa nu face decat sa il solicite si mai mult fara sa faca legumele din interior mai proaspete. Nu uita si ca acumularea ghetii in congelator poate face ca usa sa nu se mai inchida complet, caz in care frigiderul va incinge contorul electric. Daca vrei sa iti cumperi un frigider nou, eficient energetic, intra pe e-shop CEZ si gaseste cele mai bune oferte.

Asigura-te ca aparatul de aer conditionat nu consuma mai multi kilowati decat e necesar.
In primul rand, verifica daca este dotat cu un inverter, un dispozitiv care creste eficienta aparatului. In al doilea rand, seteaza aparatul sa functioneze pe pozitia economic. Este adevarat ca poate nu iti va aduce iarna in sufragerie, dar va mentine o temperatura potrivita. Medicii recomanda pastrarea unei temperaturi constante in casa, cuprinsa intre 19 si 22 de grade, indiferent de anotimp. Vezi care sunt cele mai eficiente aparate de aer conditionat din punct de vedere energetic pe e-shop CEZ.

Stii si tu deja ca aragazul electric consuma mai mult curent decat un aragaz pe gaze. Insa poti optimiza consumul lui de energie daca vei utiliza pentru gatit vase cu un diametru corespunzator diametrului arzatorelor, astfel vei economisi energia electrica. De asemenea, opreste aragazul electric cu cateva minute inainte ca mancarea sa fie complet terminata. Bucatele vor prinde gustul perfect datorita caldurii restante.


Vezi si celelalte povesti