George, expertul CEZ, te ajuta sa economisesti la factura de energie electrica.

Cu totii avem in rutina noastra lucruri pe care le facem fara sa realizam, obiecte pe care le uitam in priza si electrocasnice care consuma mai mult curent decat ar trebui. George, expertul CEZ, cunoaste obiceiurile tuturor si te poate ajuta sa economisesti bani cu factura la electricitate, astfel incat sa ai mai multa energie pentru lucrurile care iti fac placere.

Vezi cu care dintre consumatorii nostri te identifici si afla de la expertul CEZ cum poti economisi energie in functie de obiceiurile tale.

 
 

Maria

Diminetile in familie sunt tot mai haotice, iar multitudinea de becuri aprinse si aparate lasate in priza iti incarca factura la curent. Fa cunostinta cu Maria, si ea trece prin aceeasi situatie. Vezi ce sfaturi i-a dat George pentru a-si optimiza costurile cu electricitatea.Citeste mai departe


Petre

Jonglezi cu programul de facultate si cu cel de serviciu, in timp ce laptopul tau este pornit aproape nonstop, iar in weekend-uri, boxele tale sunt setate la maximum pentru ca, altfel, petrecerea nu are succes. Si Petre crede la fel, insa factura de energie ii demonstreaza contrariul. Vezi sfaturile lui George pentru ca distractia sa nu fie umbrita de costurile cu electricitatea.

Citeste mai departe


Viorel

Toata familia stie ca tu esti cel mai atent la modul in care este utilizata energia electrica. Chiar daca deja cunosti ca nu trebuie sa lasi aparatele in priza atunci cand nu le folosesti, ti-ar placea sa afli mai multe despre modul in care poti salva energie. Viorel a primit deja cateva sfaturi de la George, expertul CEZ. Citeste-le si tu.

Citeste mai departe


 
 


La sfarsitul lunii, Petre a aflat ca distractia costa: factura e mai lunga decat diagonala televizorului. Petre are nevoie de ajutor.

George, expertul CEZ, stie ce gadget-uri cresc valoarea facturii de energie. Vezi sfaturile lui George de mai jos, caci cu siguranta te pot ajuta sa intelegi cum ai putea sa economisesi bani cu electricitatea.

Povestea lui Petre

Dimineata, Petre se scoala tarziu, pentru ca serialul pe care l-a inceput cu o seara inainte a fost prea captivant ca sa se culce dupa primul episod. Asa ca laptopul a ramas din nou deschis si nu are timp sa-i dea un restart, pentru ca trebuie sa se apuce rapid de tema la facultate. Nu de alta, insa stie ca mai tarziu se va trezi cu prietenii la usa. Iar de cand Petre a primit de ziua lui o consola de jocuri, vizitele sunt parca tot mai dese. Ca experienta sa fie cat mai "tare", langa televizor a aparut si un sistem home entertaiment cu boxe de toata frumusetea si... puterea! Asa ca petrecerile se transforma in adevarate devoratoare de wati.Vezi si celelalte povesti
 
 

SFATURILE LUI GEORGE

Obisnuieste-te sa decuplezi consola video de la televizor atunci cand distractia se termina. Consola video consuma curent si cand jocul e incheiat, iar televizorul este deja folosit pentru alte programe. Astfel poti economisi circa 130 de lei anual doar prin simplul gest de a scoate cablul consolei din televizor.

Nu uita ca tableta, telefoanele mobile si laptopul consuma curent chiar si dupa ce bateriile sunt incarcate. Da, asa este. Daca scoti incarcatorul din priza, nu doar ca salvezi curent electric, ci prelungesti si perioada de functionalitate a bateriei telefonului. Atentie, daca scoti telefonul de la incarcat, dar lasi incarcatorul in priza, nu ai reusit mare lucru, deoarece orice incarcator lasat in priza va continua sa utilizeze electricitate. Acest lucru se intampla deoarece fiecare incarcator contine un transformator - acea cutie dreptunghiulara care face incarcatorul sa fie mai mare decat un simplu cablu si un stecher. Transformatorul este cel care consuma energie chiar si cand telefonul nu este conectat. Gandeste-te la toate incarcatoarele de laptop, tableta, smarphone lasate in priza, care ne fac sa pierdem pe an circa 150 lei.

Tine minte ca laptopul tau va avea o viata mai lunga daca seara, cand te culci, ii dai Shut Down in loc de Sleep. Pe langa faptul ca il ajuti sa isi revina dupa ore intregi de munca, salvezi si 10 wati pe noapte si iti reduci valoarea facturii la energie.


Vezi si celelalte povesti