George, expertul CEZ, te ajuta sa economisesti la factura de energie electrica.

Cu totii avem in rutina noastra lucruri pe care le facem fara sa realizam, obiecte pe care le uitam in priza si electrocasnice care consuma mai mult curent decat ar trebui. George, expertul CEZ, cunoaste obiceiurile tuturor si te poate ajuta sa economisesti bani cu factura la electricitate, astfel incat sa ai mai multa energie pentru lucrurile care iti fac placere.

Vezi cu care dintre consumatorii nostri te identifici si afla de la expertul CEZ cum poti economisi energie in functie de obiceiurile tale.

 
 

Maria

Diminetile in familie sunt tot mai haotice, iar multitudinea de becuri aprinse si aparate lasate in priza iti incarca factura la curent. Fa cunostinta cu Maria, si ea trece prin aceeasi situatie. Vezi ce sfaturi i-a dat George pentru a-si optimiza costurile cu electricitatea.Citeste mai departe


Petre

Jonglezi cu programul de facultate si cu cel de serviciu, in timp ce laptopul tau este pornit aproape nonstop, iar in weekenduri, boxele tale sunt setate la maximum pentru ca, altfel, petrecerea nu are succes. si Petre crede la fel, insa factura de energie ii demonstraza contrariul. Vezi sfaturile lui George pentru ca distractia sa nu fie umbrita de costurile cu electricitatea.

Citeste mai departe


Viorel

Toata familia stie ca tu esti cel mai atent la modul in care este utilizata energia electrica. Chiar daca deja cunosti ca nu trebuie sa lasi aparatele in priza atunci cand nu le folosesti, ti-ar placea sa afli mai multe despre modul in care poti salva energie. Viorel a primit deja cateva sfaturi de la George, expertul CEZ. Citeste-le si tu.

Citeste mai departe


 
 

povestea mariei

in fiecare dimineata in familia Mariei, energia este pe primul loc. Televizorul este deschis pentru stirile despre vreme, tableta reda cele mai cool melodii pentru ca Ana, fata cea mare, sa plece cat mai bine-dispusa la scoala. Becurile se aprind in fiecare camera si de multe ori raman asa, pentru ca toata lumea este pe fuga. Feonul este pornit inca din primele secunde ale rasaritului, in timp ce telefoanele uitate departe de priza peste noapte sunt puse la incarcat doar pentru cateva minute macar. Maria stie ca lucrurile ar putea fi mult mai organizate, dar intre doua sandwich-uri facute pentru fiul cel mic si calcatul bluzei pentru serviciu, timpul parca a disparut.

Seara, scenariul se repeta: cuptorul electric functioneaza in acelasi timp cu aparatul de aer conditionat, usa de la frigider este tot mai des deschisa, pe masura ce membrii familiei sosesc acasa. Cu siguranta, factura la electricitate va redeveni subiectul fierbinte in casa la finalul lunii.

George, specialistul CEZ, cu siguranta o poate ajuta. Citeste sfaturile lui George de mai jos, caci te pot ajuta si pe tine sa economisesti la factura la energie electrica.

Vezi si celelalte povesti
 
 

SFATURILE LUI GEORGE

Creeaza-ti obisnuinta ca, inainte de a iesi din casa, sa verifici daca nu ai lasat vreun bec aprins: de obicei, becul din baie este cel mai neglijat. Un bec de 75 de wati poate consuma intr-un an de zile 130 de lei daca este uitat aprins opt ore pe zi. Becurile economice fluorescente sau cele cu LED consuma de cinci ori mai putina energie. Asa ca, cel putin in zonele cu circulatie intensa, unde becul este aprins mai des, este eficient sa cumparati corpuri de iluminat economice pentru a le schimba pe cele incandescente. Vestea buna e ca pretul becurilor economice scade continuu, asa ca nu vorbim de o investitie foarte mare. La zece becuri economice care merg in medie 3 ore pe zi, economia anuala este de 428 lei.

Analizeaza cat de mult consuma televizorul tau. Daca in casa ta, televizorul este pornit aproape non stop, atunci ar fi bine sa investesti in unul de clasa energetica superioara (A, A+, A++). Poti economisi astfel mai mult de 100 lei pe an daca renunti la vechiul televizor cu tub. Vezi pe e-shop CEZ care sunt cele mai bune oferte pentru un televizor eficient energetic.

Invata-i pe membrii familiei sa utilizeze masina de spalat doar atunci cand s-au strans suficient de multe haine. Masina de spalat rufe poate economisi o mica avere intr-un an daca este incarcata la capacitate maxima si daca nu este folosita doar pentru a spala o bluza si o pereche de pantaloni. Astfel, pe langa faptul ca o vei folosi de mai putine ori pe saptamana, ii vei lungi si perioada de functionare si reusesti sa salvezi circa 2 kwati pe saptamana.


Vezi si celelalte povesti