Despre liberalizarea pietei de energie

Liberalizarea pietei de energie se traduce in faptul ca preturile pentru furnizarea energiei electrice la clientii casnici nu vor mai fi reglementate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). 

Tarifele reglementate vor fi eliminate incepand cu data de 1 ianuarie 2021. 

Este important sa stii ca ai la dispozitie mai multe variante:

  1. Poti sa inchei, un contract de furnizare a energiei electrice in regim concurential, adica poti alege un produs din portofoliul CEZ Vanzare sau al oricarui alt furnizor conform necesitatilor tale de consum;
  2. Poti beneficia de serviciul universal* ramanand in continuare in portofoliul CEZ Vanzare la pretul din oferta de serviciu universal pe care o poti accesa aici si nu este necesar sa realizezi niciun pas suplimentar;
  3. Poti beneficia de serviciul universal prin incheierea unui contract de furnizare cu un alt furnizor de ultima instanta, la pretul din oferta acestuia de serviciu universal.

*Serviciul Universal:

Pretul pentru serviciul universal se compune din pretul energiei electrice la care se adauga valoarea tarifelor reglementate aferente serviciilor de transport, sistem, distributie, contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta, valoarea certificatelor verzi, a taxei pe valoare adaugata, abonament, dupa caz si orice alte tarife/costuri introduse prin acte normative, aplicabile pe perioada derularii contractului aferent.

Pentru a vizualiza informatii despre ofertele CEZ Vanzare in regim concurentialsi in regim de serviciu universal poti accesa link-ul acesta.

Cea mai simpla si rapida varianta este sa parcurgi pasii din modulul de Contractare Online disponibil in My CEZ. in doar cateva minute ai ales oferta dorita. Dupa validarea datelor introduse, noi revenim catre tine cu noul contract pe e-mail si numai este necesar niciun demers din partea ta. 
Alte modalitatile de acceptare a unei oferte sunt:
  • Prin transmiterea unei solicitari online, click aici sau fax pe fax la numarul 0372524834;
  • Prin transmiterea unei solicitari pe adresa: localitatea Targu Jiu, strada Depozitelor, nr. 2, judetul Gorj, cod postal 210238;
  • Prin prezentarea in cel mai apropiat Centru de Relatii cu Clientii CEZ Vanzare.

Schimbarea furnizorului de energie electrica este un proces simplu, gratuit si nu implica modificari de ordin tehnic, indiferent de furnizorul de energie electrica pe care il alegeti si de asemenea nu modifica relatia cu operatorul de retea. Schimbarea se realizeaza in termen de 21 de zile de la semnarea contractului cu noul furnizor.